Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

Groenten stamppot

Pepernoten, kruidnootjes, chocoladeletters, marsepein, banketletters, chocolademelk, kerstdiners, oliebollen, champagne en ga zo maar door. Veel verleidingen en dan ook nog proberen voldoende groenten te eten? Voor de meesten van ons een hele uitdaging. Deze groenten stamppot helpt je een heel eind op weg.

Lees meer…

Help, het is weer vakantie!

Is bij jou de zomervakantie traditiegetrouw de periode waarin je – bij wijze van beloning voor een jaar hard werken en zo bewust mogelijk eten en drinken – jezelf toestaat om de teugels even te laten vieren? Heerlijk ontspannen op een terrasje of in de achtertuin, met een wijntje en lekkere hapjes. Zonder schuldgevoel.

Lees meer…

Fit en energiek in 8 stappen

Thuiswerken, binnenblijven, stress, de sportschool is dicht en de koektrommel is binnen handbereik….. Corona kan een grote uitdaging zijn voor je gezondheid en je gewicht. Maar het is óók een grote kans. Een kans om juist nu nieuwe gewoontes aan te leren, gezonder te eten en af te vallen. Ik help je graag, met bijvoorbeeld (online) voedingscoaching.

Lees meer…

Vegan mango-cheesecake

Deze ‘cheese’ cake is een echte aanrader! Geen gebruik van dierlijke producten en ook voor niet-veganisten een traktatie. De cashewnoten geven dit gebak namelijk een lekkere volle smaak. Ik hoor graag wat je van dit ‘baksel’ vindt.

Lees meer…

Shake it

Elk jaar in januari vliegen de advertenties voor maaltijdvervangers ons om de oren. Het klinkt erg verleidelijk: eenvoudig afvallen met behulp van shakes en repen. Ze beloven je dat je zonder hongergevoel kilo’s zult verliezen.

Lees meer…

Kookworkshop ‘Low Carb Cooking’

Stel: je wilt graag KH-arm gaan eten en koken, maar hoe zorg je er voor dat de rest van het gezin ook lekker mee-eet?

Lees meer…

Kookworkshop ‘Borrelplank’

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent voor veel mensen gezelligheid en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Maar ook een overvloed in het aanbod van hapjes, drankjes en eetafspraken. Best een uitdaging als je op je gewicht wilt letten. Daarom start ik, samen met de overkoepelende beroepsvereniging, de campagne ‘Borrel, Bubbel, Bruis!’

Lees meer…

Hoeveel zit jij?

Ongemerkt zitten we een groot deel van de dag: op ons werk, in de auto, op de bank. Intussen wordt steeds duidelijker dat zitten helemaal niet goed voor ons is. Mensen die veel zitten hebben een verhoogde kans op hartziekten, diabetes, een hoge bloeddruk en kanker, zelfs als ze regelmatig sporten. Het is het zitten zelf dat een slechte invloed heeft op onze gezondheid.

Lees meer…

Lekker op vakantie

Het is zomer! Die heerlijke tijd van terrasjes, ’s avonds lang buiten zitten, gezellige buurtbarbecues en lekker op vakantie gaan. Gezelligheid en lekker eten en drinken horen bij elkaar en voor je het weet ben je na de vakantie dan ook zomaar een paar kilootjes rijker. Dat is natuurlijk geen drama, maar het kost betrekkelijk weinig moeite om die extra vakantiekilo’s te voorkómen.

Lees meer…

in4FOOD gaat bloggen

Je leest het goed!

Vanaf vandaag blog ik regelmatig over een gezonde levensstijl en hoe je beter in je vel kunt gaan zitten. De focus ligt daarbij niet op afvallen, maar op het stap voor stap gezonder gaan leven. Dat je daardoor afvalt is natuurlijk een heel prettige bijkomstigheid.

Lees meer…