Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

Verras je Valentijn met……..

Wil jij je Valentijn verrassen met iets lekkers? En hou je van chocolade en (alcoholvrije) cocktails, maar ben je geen keukenprins(es)? Dan zijn onderstaande recepten de oplossing!

Lees meer…

2 Viergangen kerstmenu’s

Een mooi gedekte tafel, kaarsjes aan, een goed glas wijn en genieten van een lekker kerstdiner.

Lees meer…

Recept: Speculaasmuffins met zoete aardappel

Lekker snoepen met een gezond tintje? Dat kan met deze heerlijke speculaasmuffins! Door het toevoegen van zoete aardappel blijven de muffins lekker smeuïg en je eet ook nog wat extra groente. Hoe mooi is dat? Je kunt het recept helemaal aanpassen aan jouw smaak door te variëren in meelsoorten (amandel-, havermout- of speltmeel), wel of niet toevoegen van rozijnen en variatie in toppings (slagroom, jam, chocolade enz).

Lees meer…

Groenten stamppot

Pepernoten, kruidnootjes, chocoladeletters, marsepein, banketletters, chocolademelk, kerstdiners, oliebollen, champagne en ga zo maar door. Veel verleidingen en dan ook nog proberen voldoende groenten te eten? Voor de meesten van ons een hele uitdaging. Deze groenten stamppot helpt je een heel eind op weg.

Lees meer…

Help, het is weer vakantie!

Is bij jou de zomervakantie traditiegetrouw de periode waarin je – bij wijze van beloning voor een jaar hard werken en zo bewust mogelijk eten en drinken – jezelf toestaat om de teugels even te laten vieren? Heerlijk ontspannen op een terrasje of in de achtertuin, met een wijntje en lekkere hapjes. Zonder schuldgevoel.

Lees meer…

Fit en energiek in 8 stappen

Thuiswerken, binnenblijven, stress, de sportschool is dicht en de koektrommel is binnen handbereik….. Corona kan een grote uitdaging zijn voor je gezondheid en je gewicht. Maar het is óók een grote kans. Een kans om juist nu nieuwe gewoontes aan te leren, gezonder te eten en af te vallen. Ik help je graag, met bijvoorbeeld (online) voedingscoaching.

Lees meer…

Vegan mango-cheesecake

Deze ‘cheese’ cake is een echte aanrader! Geen gebruik van dierlijke producten en ook voor niet-veganisten een traktatie. De cashewnoten geven dit gebak namelijk een lekkere volle smaak. Ik hoor graag wat je van dit ‘baksel’ vindt.

Lees meer…

Shake it

Elk jaar in januari vliegen de advertenties voor maaltijdvervangers ons om de oren. Het klinkt erg verleidelijk: eenvoudig afvallen met behulp van shakes en repen. Ze beloven je dat je zonder hongergevoel kilo’s zult verliezen.

Lees meer…

Kookworkshop ‘Low Carb Cooking’

Stel: je wilt graag KH-arm gaan eten en koken, maar hoe zorg je er voor dat de rest van het gezin ook lekker mee-eet?

Lees meer…

Kookworkshop ‘Borrelplank’

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent voor veel mensen gezelligheid en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Maar ook een overvloed in het aanbod van hapjes, drankjes en eetafspraken. Best een uitdaging als je op je gewicht wilt letten. Daarom start ik, samen met de overkoepelende beroepsvereniging, de campagne ‘Borrel, Bubbel, Bruis!’

Lees meer…