Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

Vegan mango-cheesecake

Deze ‘cheese’ cake is een echte aanrader! Geen gebruik van dierlijke producten en ook voor niet-veganisten een traktatie. De cashewnoten geven dit gebak namelijk een lekkere volle smaak. Ik hoor graag wat je van dit ‘baksel’ vindt.

Ingrediƫnten voor ongeveer 20 stukjes:

Bereiding:

  1. Week de cashewnoten circa 15 minuten in lauwwarm water
  2. Maak de bodem van de cake door de havermout, dadels, helft van de chocolade (gehakt) en de vanille te mengen in een keukenmachine
  3. Druk dit plakkerige deeg in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan
  4. Maak de mango schoon en snijd in stukjes
  5. Giet het vocht van de cashewnoten en doe de noten samen met de mango, kokosolie, citroensap, vanille en zout in een keukenmachine en draai tot dit romig is
  6. Hak de rest van de chocolade in stukjes en schep dit door het mango-cashewmengsel
  7. Schep het mengsel op de dadelbodem en strijk glad
  8. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of zet 1/2 uur in de vriezer

Garneer de cake met een schijfje limoen of met geraspte chocolade.

Bron: PuurGezond