Vegan mango-cheesecake
Deze ‘cheese’ cake is een echte aanrader! Geen gebruik van dierlijke producten en ook voor niet-veganisten een traktatie. De cashewnoten geven dit gebak namelijk een lekkere volle smaak. Ik hoor graag wat je van dit ‘baksel’ vindt.
Ingrediënten voor ongeveer 20 stukjes:
- 160 gram rauwe cashewnoten
- 25 gram havermout
- 125 gram dadels zonder pit in stukjes
- 50 gram pure chocolade (85%)
- 1 tl vanille uit een vanillestokje
- 1 mango
- 5 el kokosolie
- sap van 1/2 citroen
- 2 tl vanille uit een vanillestokje
- snufje zout
- 30 gram pure chocolade (85%)
- springvorm 20 cm, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Week de cashewnoten circa 15 minuten in lauwwarm water
- Maak de bodem van de cake door de havermout, dadels, helft van de chocolade (gehakt) en de vanille te mengen in een keukenmachine
- Druk dit plakkerige deeg in een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan
- Maak de mango schoon en snijd in stukjes
- Giet het vocht van de cashewnoten en doe de noten samen met de mango, kokosolie, citroensap, vanille en zout in een keukenmachine en draai tot dit romig is
- Hak de rest van de chocolade in stukjes en schep dit door het mango-cashewmengsel
- Schep het mengsel op de dadelbodem en strijk glad
- Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven of zet 1/2 uur in de vriezer
Garneer de cake met een schijfje limoen of met geraspte chocolade.
Bron: PuurGezond