Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

Fit en energiek in 8 stappen

Thuiswerken, binnenblijven, stress, de sportschool is dicht en de koektrommel is binnen handbereik….. Corona kan een grote uitdaging zijn voor je gezondheid en je gewicht. Maar het is óók een grote kans. Een kans om juist nu nieuwe gewoontes aan te leren, gezonder te eten en af te vallen. Ik help je graag, met bijvoorbeeld (online) voedingscoaching.

Zorg goed voor jezelf

Het lijkt misschien een luxe probleem om nu met je gezondheid bezig te zijn. Er gebeurt van alles in de wereld, dus wat maakt je gewicht nu uit? Maar juist nu is er ruimte om vaste gewoontes los te laten en om nieuwe gewoontes aan te leren. Je bent niet de enige: veel mensen grijpen deze periode aan om vaker zelf te koken, elke dag een ommetje te maken, online te sporten of op tijd naar bed te gaan. Juist in tijden van verhoogde stress is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar waar begin je mee? Ik geef je 5 tips:

Kook zelf

Zelf koken: daar heb je nu misschien meer tijd voor. Zorg voor 3 goede maaltijden per dag. Dan heb je minder kans op snoepen en snaaien tussendoor. Denk bij ontbijten bijvoorbeeld aan yoghurt met granola en fruit, volkorenbrood met een gebakken ei of een kom havermoutpap met fruit. En bij de lunch aan een goed gevulde salade of een kom verse soep met volkorenbrood. Eet ’s avonds een zelf bereide warme maaltijd met lekker veel groenten. Op de website www.puurgezond.nl vind je veel gezonde recepten.

Streef naar 10.000 stappen per dag

Dagelijks een frisse neus halen is heel gezond. Installeer een stappenteller op je telefoon en probeer minstens 10.000 stappen per dag te zetten. Dat komt neer op ongeveer 75 minuten wandelen (mag ook verspreid over de dag zijn). Of thuis bewegen, want dat kan natuurlijk ook! Het huishouden, trap lopen, in de tuin werken of even dansen met je kinderen in de woonkamer op vrolijke muziek.

Ga naar buiten

De zon is nu je vriend. De UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat de huid vitamine D aanmaakt, een belangrijke vitamine voor onze weerstand. Zorg dat de zon ook bij je huid kan komen: laat minimaal je handen en hoofd onbedekt, maar voorkom uiteraard dat je verbrandt.

Slaap voldoende

Genoeg en goed slapen is ook erg belangrijk voor de weerstand en een goede werking van het immuunsysteem. Het helpt je lichaam fysiek en mentaal te herstellen en verlaagt de stress. Bovendien zorgt een goede slaap ervoor dat je de volgende dag minder gaat snoepen. Kort slapen verstoort namelijk de aanmaak van hormonen die je honger- en verzadigingsgevoel regelen.

Ga niet een streng dieet volgen

Misschien maak je je zorgen over je gewicht en de gevolgen van het corona-virus. Het is geen goed idee om nu een streng dieet te gaan volgen. Dat ondermijnt je weerstand. Het is wél een goed idee om nu aan je gewicht te werken, maar dan op een gezonde, ontspannen manier. Ik help je graag! Bijvoorbeeld via een 8-weeks online pakket of een pakket i.c.m. een persoonlijk voedingsadvies en 3 consulten. Zo kun je op een ontspannen manier werken aan je gezondheid.

Online voedingscoaching

In 8 weken werk je stap voor stap aan je gezondheid én kom je lekkerder in je vel. Het pakket kost € 57. Voor dat bedrag ontvang je elke week een mail met informatie over een bepaald thema en een bijbehorende opdracht; zo werk je stap voor stap naar een gezondere leefstijl. Je krijgt als extraatje een PuurGezond maandmenu vol lekkere gemakkelijk te maken gezonde recepten en 1 coachmoment naar keuze via telefoon, wandelend op gepaste afstand of in de praktijk waar de RIVM maatregelen genomen zijn.

Persoonlijke voedingscoaching

Wil je liever een persoonlijk voedingsadvies en meerdere coachingsmomenten? Meld je dan aan voor het programma Fit en energiek in 8 stappen voor € 175. Na de intake ga je met een persoonlijk voedingsadvies alle 8 stappen doorlopen en heb je verspreid 3 vervolg/weegconsulten.

En wist je al dat de meeste zorgverzekeraars de consulten geheel of gedeeltelijk vergoeden uit het aanvullende pakket, dus geen eigen risico?

Wil je één van deze pakketten bestellen of op een andere manier werken aan een gezondere leefstijl? Kijk dan eens op mijn website www.inforfood.nl of stuur een mail naar info@inforfood.nl. Ik help u graag!

PuurGezonde groet,

Mascha Koeman