Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap
 

Slaapcoaching

Nachtrust

Wist je dat de kwaliteit van je nachtrust van invloed is op je gezondheid en je gewicht?

Een goede nachtrust geeft je de mogelijkheid om te herstellen van de dag die je achter de rug hebt. Je komt tot rust en laadt op, zodat je de volgende dag weer voldoende energie en weerstand hebt.

Het wordt steeds duidelijker dat een slechte nachtrust nadelige gevolgen heeft voor je functioneren en je gezondheid. Als je gedurende een langere periode niet goed slaapt, ontwikkel je bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Je hebt daarnaast meer kans op hoofdpijn, darmklachten en concentratieproblemen. 

Stress verwerken

Als je niet goed in staat bent om ’s nachts de druktes en stressvolle ervaringen van overdag te verwerken, neemt je stressniveau toe. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel: je slaapt slecht omdat je stress hebt, daardoor ga je je zorgen maken en stijgt je stressniveau nog meer. Hierdoor is er kans dat je neerslachtig wordt, of juist geïrriteerd en prikkelbaar.

Wat veel mensen niet weten, is dat stress ook van invloed kan zijn op je lichaamsgewicht. Je verzadigingsgevoel raakt verstoord en je bent minder goed in staat om je impulsen te beheersen.

Slaapcoach

Slapen is een eerste levensbehoefte. Het is daarom van belang om slaapproblemen aan te pakken, zodat je lichaam en geest weer de kans krijgen om ’s nachts te herstellen.

Gelukkig kun je goed slapen leren! Een slaapcoach is hierin gespecialiseerd.

Samen brengen we jouw slaapproblemen en de wisselwerking tussen je dagelijkse activiteiten en je slaappatroon in kaart. 

We maken een plan, waarin we een gezonde balans zoeken tussen spanning en ontspanning. Ook je voeding en lichaamsbeweging worden in dit plan meegenomen, net als je levensritme.

Door middel van oefeningen leer je grip te krijgen op piekergedachten. Je zult merken dat je leert om een positieve invloed uit te oefenen op je nachtrust.

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd slaapcoach. Wil je meer weten over mijn begeleiding of wil je een afspraak maken? Neem dan snel contact met me op! Begeleiding is ook ‘online’ mogelijk.

Intake + advies

€97,50

Intake + advies +
3 vervolgconsulten

€ 165,00

Losse
vervolgconsulten

€ 25,00