Verras je Valentijn met……..
Wil jij je Valentijn verrassen met iets lekkers? En hou je van chocolade en (alcoholvrije) cocktails, maar ben je geen keukenprins(es)? Dan zijn onderstaande recepten de oplossing!
‘Brandende Liefde’ bonbons
Ingrediënten:
- 250 gram pure chocolade (85% is het meest gezond, maar als je hier niet van houdt kies je natuurlijk een andere soort)
- 2,5 eetlepel slagroom
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels (of meer) likeur (Bailey’s, Amaretto, Tia Maria…….)
- 1 theelepel gemalen peper(korrels)
- 1 eetlepel fijn gesneden rode peper
Bereiding:
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze samen met de slagroom au bain marie (bijvoorbeeld in een diep bord op een steelpan met kokend water)
- Roer stukjes roomboter door de warme chocolademassa tot een glad geheel (niet te heet laten worden)
- Meng de likeur, de gemalen peper en de stukjes rode peper door de chocolade
- Schep de chocolade in vormpjes of in een klein bakblik met bakpapier (of in een siliconenvorm)
- Versier naar wens met suikerhartjes, stukjes noot of steek klein fruit in de chocolade (sinaasappel, blauwe bes, kers, aardbei….)
- Laat buiten de koelkast afkoelen
‘Sprankel’ cocktail
Ingrediënten:
- tonic
- siroop (bijvoorbeeld granaatappelsap van Zonnatura)
- thijm
- citroen
- granaatappelpitjes (diepvries of vers)
Bereiding:
- Schenk een klein laagje siroop in een champagneglas
- Vul aan met tonic
- Schep een paar granaatappelpitjes in het glas
- Steek een paar takjes thijm erin
- Garneer met een schijfje citroen
Tip: Laat het drankje heel even staan om de smaken in te laten trekken.