Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

Lekker op vakantie

Het is zomer! Die heerlijke tijd van terrasjes, ’s avonds lang buiten zitten, gezellige buurtbarbecues en lekker op vakantie gaan. Gezelligheid en lekker eten en drinken horen bij elkaar en voor je het weet ben je na de vakantie dan ook zomaar een paar kilootjes rijker. Dat is natuurlijk geen drama, maar het kost betrekkelijk weinig moeite om die extra vakantiekilo’s te voorkómen.

Water bij de wijn

Het belangrijkste ingrediënt van een zonnige vakantie is water. Neem gewoon altijd een flesje water mee, dan zorg je er in elk geval voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je minder trek zult hebben in tussendoortjes. Ook het bekende ‘water bij de wijn doen’ is een aanrader: als je een glas water vraagt bij je wijntje, dan les je je dorst met water en niet met wijn. Dat is een stuk gezonder én goedkoper.

Een goed begin

Er is niks mis mee om je dag te beginnen met verse broodjes en croissants, maar de kans bestaat dat je daarna vrij snel weer zin in eten krijgt. Een lekker roerei, eventueel met groenten erin of een ontbijt van yoghurt met fruit, noten en lijnzaad zijn alternatieven waar je even mee vooruit kunt. Krijg je in de loop van de dag toch zin in een tussendoortje? Denk dan eens aan noten. Je kunt ze makkelijk meenemen, ze zijn lekker en ook nog eens gezond.

Genieten

Wat is er op vakantie nou niet fijner dan het proeven van de couleur locale? Bezoek die leuke marktjes eens, het ligt er vol met verse producten. Door zo puur en lokaal mogelijk te eten kom je helemaal in vakantiestemming en je doet er je lijf ook een plezier mee. Wat denk je van een visje of groenten op de barbecue, een lekkere groene salade erbij (met olijfolie in plaats van dressing) en fruit als dessert? Of snijd een watermeloen in partjes en vries deze in. Heerlijk als toetje of als tussendoortje. Meestal eet je ’s avonds later dan gewoonlijk. Elke avond ook nog een stukje stokbrood is daarom een beetje veel van het goede.

Als je uit eten gaat, zoek dan eens zo’n pittoresk restaurantje met streekgerechten. Die zijn super sfeervol en ze schotelen je doorgaans minder dikmakers zoals pizza’s, patat en hamburgers voor dan de restaurants dichtbij het strand of toeristische attracties. In plaats van een driegangendiner kun je natuurlijk ook twee voorgerechtjes nemen. En het is echt waar: als je langzaam en met aandacht eet, dan geniet je er meer van en zul je ook minder eten.

Heb je na dit alles nog zin in een lekker ijsje? Sorbetijs en waterijs zijn vriendelijker voor je gewicht dan roomijs. Als je dat roomijsje écht niet kunt weerstaan, kies dan voor een bekertje in plaats van een hoorntje.

Vakantie is vooral een tijd om te genieten en bij te tanken, zodat je er straks weer tegenaan kunt. Je hebt er dan ook niks aan om krampachtig bezig te zijn met je gewicht, maar het helpt natuurlijk wel als je de balans kunt bewaren tussen eten en bewegen. Een lekkere wandeling in de natuur, of je nu thuis bent of op vakantie, is goed voor lichaam en geest.

Ik ga zelf ook genieten van een welverdiende vakantie. Wil je na jouw vakantie toch beter in je vel gaan zitten of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op voor een Puur en persoonlijk advies.

Fijne vakantie!

Groetjes, Mascha