Mascha Koeman 06 406 233 55
Fit en gezond door goede voeding en slaap

in4FOOD gaat bloggen

Je leest het goed!

Vanaf vandaag blog ik regelmatig over een gezonde levensstijl en hoe je beter in je vel kunt gaan zitten. De focus ligt daarbij niet op afvallen, maar op het stap voor stap gezonder gaan leven. Dat je daardoor afvalt is natuurlijk een heel prettige bijkomstigheid.

Je zult van mij geen dieettips krijgen. Wel zal ik mijn kennis over gezonde (én lekkere) voeding en mijn visie op de balans tussen eten en bewegen met je delen. Ook wijs ik je waar de valkuilen op je pad liggen, zodat je daar gracieus overheen kunt springen in plaats van dat je er met open ogen induikelt.

In dit allereerste blog bied ik je een kijkje in de keuken van in4FOOD. Waarom ben ik gewichtsconsulent en voedingscoach geworden en wat kun je van mijn begeleiding verwachten?

Vroeger werkte ik als instellingskok. Ook heb ik een tijdlang in een voedingsmiddelenlaboratorium gewerkt. Eten stond altijd centraal in mijn werk en daardoor eigenlijk ook in mijn leven. Van huis uit ben ik een ongelooflijke zoetekauw, ik sloeg echt nooit iets af! Toen ik van lieverlee steeds meer lichamelijke klachten kreeg, zoals pijnlijke gewrichten, darmklachten, wisselende bloedsuikerspiegels, hoofdpijn en zelfs flauwvallen, heb ik besloten mijn eetpatroon om te gooien. Tot mijn grote opluchting zijn mijn klachten sindsdien één voor één verdwenen. De ziekte van een van onze kinderen heeft ons later nog eens extra doen beseffen wat het belang van goede voeding is.

Denk nu niet dat ik alleen nog maar saaie en verantwoorde dingen eet. Nee hoor, lekker eten is nog steeds een van mijn favoriete bezigheden. Gelukkig is het heel goed mogelijk om gezond én lekker te eten. Je hoeft echt niks te missen – zelfs die appelpunt of dat stuk chocola niet – en kunt dan ook je gewicht nog onder controle houden!

Hiervoor werk ik met de Puur Gezond Methode. Je eet – zoals de naam al zegt – vooral pure en onbewerkte producten. Met behulp van de Puur Gezond Piramide kun je in één oogopslag zien welke voedingsmiddelen belangrijk voor je zijn en in welke mate je deze nodig hebt.

De Puur Gezond Methode is wetenschappelijk onderbouwd en heeft tien basisprincipes, die ik in mijn volgende blogs aan je uit zal leggen. Het komt er in het kort op neer dat je gebruik maakt van pure en onbewerkte producten, zoveel mogelijk biologisch, en dat je daarnaast voldoende beweegt en ontspant. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en last but not least: je hoeft geen keukenprinses te zijn om de Puur Gezond recepten klaar te kunnen maken. De recepten zijn eenvoudig en je hoeft géén calorieën te tellen!

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met me op voor een Puur en persoonlijk advies.

Groetjes en tot de volgende keer,

Mascha